Japanse Ko-Shamo

 

(voorjaar 2015) De K.L.N had het voornemen de beide De Ko Shamo's gewoon gelijkwaardig aan de Europese Standaard te gaan keuren  in Nederland en voor de Yamato is het termijn van 5 jaar opgeheven.

4 Oktober 2015 "Werelddierendag voor de Ko Shamo en Yamato" ,  ja zo mogen we het wel noemen, we kunnen na zoveel jaren weer met onze Japanse hoenders showen maar tevens er op bedacht zijn dat, (laten we ze maar de verentellers noemen) onze dieren niet meer binnen de K. L. N. in een vergeten hoek laten plaatsen, en anders buiten de K.L.N. Showen (dat kan de bedoeling niet zijn, na de oproep om meer VEREN op de tentoonstellingen te krijgen).

We hadden verwacht dat het oktobernummer van kleindier magazine er meer aandacht aan zou schenken, maar men kwam met een promotie stuk voor enkele Engelse dwerghoenders.

Dit zou een aparte groep van de Nederlandse Vechthoenderclub moeten worden op zich geen onaardig idee, waarbij het ook goed zou zijn als er ook een splitsing van de bevoegdheden van keurmeesters zou zijn, want het veertjes tellen kan dan ook gelijk afgelopen zijn. (zie Tosa Chibi)

De strak omlijnde Engelse hoenders kun je niet vergelijken met de Japanse Hoenders.

De K.L.N. zou hier echt meer aandacht aan moeten besteden, een ieder kent de uitspraak , "Het is moeilijk hazen vangen met onwillige honden".

Voor wie echt belangstelling heeft voor al de Engelse hoenders geef ik graag de volgende tips.

Word lid van enkele Engelse clubs.

Bezoek eerst hun vele tentoonstellingen om goede contacten te leggen en een beeld te krijgen van al hun hoenders, de verschillen van b v. de 2 richtingen oud Engelse met hun doorgezakte poten, ook de moderne Engelse in groot en kriel kun je dan waarnemen.

Schaf alleen toppers aan, ze zullen je met plezier belonen.

Zelf heb ik er ook eieren van meegenomen en met succes.

 

 

 

 

   Oud Nieuws

O Beste K.L.N  doe met z'n alle mee.

"Sta achter de Europese Standaard".

"Wees niet eigenwijs over buitenlandse rassen". 

"Laat Ko Shamo's op een diervriendelijke manier keuren".

(deze Japanse hoenders keurt men vaak ondersteboven om te zien of de veertjes compleet zijn, het ware trotse karakter van het dier word op een onsportieve manier doorbroken en tevens zal hij de keurmeester minder gouw pikken, (terwijl hij dat op dat moment wel verdiend).

De Engelse hoenders worden wel respect gekeurd.

"Een eenheid vorm je nooit alleen".

"Hanen worden het nooit eens, maar binnen een bestuur moet je de haantjes leren over hun eigen schaduw te springen".

 

 

Mail Uw inbreng naar   info@ko-shamo.nl

  CB

Tekst en foto's;

Cees Benschop

0318 471975 of 0618 33 22 22

 

 

tumblr hit tracking tool